Samen met Carolien de Jongh hebben we begin 2020 Vinex Drinks & Bites opgericht. We wonen beide in Leidsche Rijn, de grootste Vinex wijk naast Utrecht. Tijdens een etentje in Utrecht stad verbaasde we ons over het feit dat we eigenlijk nooit in de horeca van Leidsche Rijn / Vleuten / De Meern te vinden waren. De vraag was dan ook snel, ‘waar kun je dan lekker eten’? Verrassend maar waar kwamen wij naar elkaar toe al met leuke ideeën.  

Bij navraag onder mede-Leidsche Rijn-ers bleek dat weinig mensen zich bewust waren van de horeca mogelijkheden, terwijl er maar liefst 25 fysieke restaurants te vinden zijn. Het idee was snel ontstaan: wij gaan onze buren bekend maken met de lokale horeca. De klap van het COVID heeft natuurlijk ook hier een enorme impact, daardoor werd ons concept nog actueler. 

Wij verzorgen op het moment onder andere fietstours, waarbij we langs vier of vijf lokale horecagelegenheden fietsen. Eenmaal bij een locatie aangekomen is de locatie ‘on duty’. De taak is duidelijk, zet je beste gerechten voor (in mini variant) en serveer een bijpassend drankje. Daarnaast vragen we de ondernemers om kort hun prachtige restaurant/keuken toe te lichten, om een persoonlijke connectie te creëren. Zowel feedback vanuit onze gasten als restaurants is fantastisch: voor 2021 verwachten we meer dan 10 (privé) tours te organiseren!

Meer informatie over Vinex Drinks & Bites tref je hier, maar kijk ook vooral op de Facebookpagina. Heb je als horecagelegenheid interesse om mee te doen? Klik dan hier. Benieuwd hoe de pers over ons schreef, klik dan hier.